AA Campaign Page

“Merhaba Bot” Bir RPA Fikir Yarışması

Program Hakkında

Kuşkusuz teknoloji insan hayatını kolaylaştırmakla kalmayıp, kalitesini de artırıyor. Günlük görevleri kolayca erişilebilir kılmak, teknolojinin tek avantajı değildir. Hesaplama sürecinin bir insandan daha hızlı olması, görevlerin daha kısa sürede tamamlanmasına olanak sağlamakta ve bu da yeni bir alan açmaktadır.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile geliştiriciler; öğrenebilen, taklit edebilen ve ardından kural tabanlı iş süreçlerini yürütebilen yazılım robotları veya “botlar” oluşturur. RPA otomasyonu, kullanıcıların insan eylemlerini gözlemleyerek dijital botlar oluşturmasını sağlar. Botlarınıza ne yapacaklarını gösterin, sonra işi yapmalarına izin verin. Robotik Süreç Otomasyonu yazılım botları, herhangi bir uygulama veya sistemle günün her saati, kesintisiz, çok daha hızlı ve %100 güvenilirlik ve hassasiyetle çalışabilmesinin yanı sıra, insanların yaptığı gibi etkileşime girebilir.

Bu program, katılımcıların RPA’nın ne olduğunu ve bu anlayışların gerçek hayata nasıl uygulanacağını anlamalarını amaçlamaktadır.

Neden Bu Etkinliğe Kaydolmalısınız

Robotik Süreç Otomasyonu botları, insanlarla aynı dijital becerilere sahiptir. RPA botları herhangi bir sistem veya uygulama ile etkileşime girebilen bir Dijital İş Gücü olarak düşünülebilir. Örneğin, botlar kopyalayıp yapıştırabilir, web verilerini kazıyabilir, hesaplamalar yapabilir, dosyaları açabilir ve taşıyabilir, e-postaları ayrıştırabilir, programlara giriş yapabilir, API’lere bağlanabilir ve yapılandırılmamış verileri çıkarabilir. Botlar herhangi bir arayüze veya iş akışına uyum sağlayabildiğinden, otomatikleştirmek için iş sistemlerini, uygulamaları veya mevcut süreçleri değiştirmeye gerek yoktur.

RPA botlarının kurulumu, kullanımı ve paylaşımı kolaydır. Telefonunuza nasıl video kaydedeceğinizi biliyorsanız, RPA botlarını yapılandırabilirsiniz. Kaydet, oynat ve durdur düğmelerine basmak ve dosyaları işyerinde taşımak için sürükle ve bırak özelliğini kullanmak kadar sezgiseldir. RPA botları, kuruluş genelinde iş süreçlerini yürütmek için planlanabilir, klonlanabilir, özelleştirilebilir ve paylaşılabilir. RPA zaten kritik bir teknoloji alanı haline geldi.

“Merhaba Bot” Bir RPA Fikir Yarışması, katılımcıları otomasyon dünyasına ilk adımlarını atmaya teşvik edecek. Katılımcılar, RPA alanında farkındalık oluşturma amaçlı bu program ile gerçek dünyadaki sorunları çözmek ve işleri çok daha az sıradan hale getirmek için yeni fikirler üretebilecekler. Bu program, otomasyon dünyasına girmek ve dünyayı değiştirmek isteyen teknik veya teknik olmayan herkes içindir.

  • “Hello Bot” an RPA Ideathon

    Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile geliştiriciler, öğrenebilen, taklit edebilen ve ardından kural tabanlı iş süreçlerini yürütebilen yazılım robotları veya “botlar” oluşturur.

Nasıl kayıt olunur - Adım adım kılavuz

Neler Öğreneceğim

Katılımcılar, farkındalık ve “otomasyon okuryazarlığı” kazanacaktır. RPA’nın ne olduğunu, ne zaman, nerede ve nasıl kullanılacağını ve vizyonlarını genişletmelerine olanak tanıyan farklı RPA türlerini öğreneceklerdir. Son olarak, katılımcılar Automation Anywhere platformunu nasıl kullanacaklarını ve basit bir bot oluşturmayı öğrenecektir.

Partnerlik Hakkında

Bu program, «10million.AI» projesi kapsamında Global AI Hub ve Automation Anywhere tarafından tasarlanmış ve «10million.AI» projesi tarafından desteklenmektedir.

  • İsviçre merkezli AI Business School, Automation Anywhere ve «10million.AI» projesi sayesinde bu program ücretsizdir.
  • 10 milyondan fazla öğrenciyi yapay zeka ve modern dijital teknolojiler konusunda ücretsiz olarak eğitmeyi amaçlayan ulusal eğitim kampanyalarının bir parçasıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Teknik geçmişi olan veya olmayan, RPA’ya ilgi duyan herkes katılabilir.

Evet, teknik geçmişi ne olursa olsun herkes katılabilir.

Evet, bölgenizden bağımsız olarak katılmaktan çekinmeyin.

Hayır, bu program «10million.AI» projesi kapsamında ücretsizdir.

Automation Anywhere Automation 360 yazılımına aşağıdaki URL’den erişebilirsiniz : https://www.automationanywhere.com/products/enterprise/community-edition

a. Kayıtlar 8 Kasım 2021’de başlayacak

b. 9 Aralık 2021’de açılış webinarı olacak

c. Katılımcılar, 26 Aralık 2021’e kadar Global AI Hub ve Automation Anywhere tarafından sağlanacak kursları izleyip sertifikalarını aldıktan sonra RPA bot fikirlerini gönderecekler

d. Kazananlar 12 Ocak 2022’deki son kapanış webinarında açıklanacak

a. 1.lik ödülü 500 USD + 50 USD değerinde Advanced RPA profesyonel sertifika kuponu

b. 2.lik ödülü 300 USD + 50 USD değerinde Advanced RPA profesyonel sertifika kuponu

c. 3.liü ödülü 200 USD + 50 USD değerinde Advanced RPA profesyonel sertifika kuponu

a. Automation Anywhere platformundaki kursun tamamlanması ve sertifikanın alınması

b. Fikrin ilgili alana uygunluğu / fizibilitesi

c. Fikrin ve çözülen problemin anlaşılır açıklaması

d. Yaratıcılık / değer yaratma

e. Yarışmaya fikrin gönderilme zamanı (Yalnızca aynı puana sahip çok sayıda katılımcı olursa, kazananlar bu kritere göre önceliklendirilecektir.)

Global AI Hub ve Automation Anywhere tarafından verilen şablonu doldurarak, sertifikanızı (Automation Anywhere ve Global AI Hub’dan alınan) ve fikrinizi göndermeniz gerekmektedir.

“Merhaba Bot” bir RPA Fikir Yarışması, hayatımızı kolaylaştıran RPA botları fikri ile ilgilidir. Katılımcılar, bir RPA bot fikrinin uygulanması fikri ile gelmelidir.

“Hello Bot” an RPA Ideathon sayfası içerisinde bulunan Application of “Hello Bot an RPA Ideathon modülünde yer alan şablondan erişebilirler.

a. Çok beklediğiniz bir film vizyona girer girmez istediğiniz sıradan bilet alabilmenize olanak sağlayan bir bot

b. Bir ürün stoğunuz azaldığında otomatik olarak sipariş vermenizi sağlayan bir bot

c. Sizin için rakip firmaların sitesinden web scraping yardımıyla fiyat analizi yapan bir Rakip Fiyat Analizi botu